Wat zijn de prijzen van datingsites?

101777993

In ons land zijn talloze datingsites actief die allemaal hun eigen algemene voorwaarden en tarieven hanteren. Bovendien bieden de meeste datingsite leden net een iets andere overeenkomst aan dan hun concurrenten zodat het vergelijken van prijzen soms een behoorlijk lastige klus kan worden. Niet alle datingsites vermelden bijvoorbeeld al hun prijzen of schermen deze zelf helemaal af voor niet-leden. In veel gevallen dien je eerst gratis lid te worden om de prijzen van een betaald abonnement te kunnen opzoeken.

Enorme prijsverschillen

Op het moment dat je een vergelijking gaat maken van de prijzen die verschillende datingsites voor hun diensten in rekening brengen dan zul je merken dat er enorme verschillen zitten tussen de goedkoopste en de duurste lidmaatschap Zo zul je bijvoorbeeld meer betalen aan een datingsite die extra aandacht besteed aan de controle van de persoonlijke profielen, het keuren van geplaatste foto’s en het in stand houden van een deugdelijke klantenservice. Datingsites waar vrijwel alle processen volledig automatisch verlopen, zullen met aanzienlijk minder kosten te maken krijgen en dus een lager tarief aan hun leden in rekening kunnen brengen.

Een andere factor die bepalend is voor de gehanteerde prijzen is de duur van een betaald lidmaatschap. In veel gevallen geldt: hoe langer je lid wilt blijven van een datingsite, hoe lager het bedrag (gerekend per maand) zal worden. Bovendien kunnen de geboden diensten bij een betaald lidmaatschap van website tot website sterk uiteenlopen. Hoe meer diensten een datingsite haar betaalde leden aanbiedt, hoe hoger vaak het tarief dat gehanteerd wordt.

Voorbeelden van lidmaatschappen en prijzen

Om je een indruk te kunnen geven van de prijzen hebben we een aantal bekende en betrouwbare Belgische datingsites op een rijtje gezet. Zoals je in de tabel kunt zien hanteren niet alle datingsites gelijke lidmaatschapsperiodes en zijn ook de tarieven niet altijd gelijk.

Om je een heleboel rekenwerk te besparen hebben we voor de eerder genoemde datingsites de prijs berekend die je per maand betaald. Hierbij zijn de tarieven naar boven afgerond zodat er met hele euro’s gewerkt kan worden. Dit betekent in de praktijk dat een betaald lidmaatschap (gerekend per maand) soms wat voordeliger uit kan vallen dan in de onderstaande tabel is aangegeven.

Deze prijzen zijn voor de betaalde abonnementen. Aanmelden is gratis!

Datingsite 1 maand 3 maanden 6 maanden 12 maanden
Elitedating 100 49 33 20
Be2 50 30 20
Match4me 20 15 10 8
Parship 40 25
Relatieplanet 28 14 7 6
50plusmatch 20 15 10 8

Uiteraard kunnen datingsites tussentijds hun prijzen wijzigen. Een ander lidmaatschap afsluiten of je oude verlengen zal dan dus een ander tarief met zich meebrengen.

Bijkomende kosten

Verder zullen bij de eerder genoemde prijzen geen extra evenementen zijn inbegrepen. Sommige datingsites organiseren voor hun betaalde leden namelijk regelmatig speciale bijeenkomsten of andere evenementen. Hier kunnen ingeschreven singles elkaar in levenden lijve ontmoeten en/of persoonlijk contact maken. De kosten voor dit soort activiteiten worden door de betreffende datingsite in de regel apart in rekening gebracht en meestal dien je deze vooraf of ter plaatse te voldoen.

Acties, kortingen en proefabonnementen

Soms kun je, om lid te worden van een datingsite, gebruikmaken van een tijdelijke actie of korting. In andere gevallen is het aantrekkelijk om een proefabonnement af te sluiten zodat je voor een bepaalde periode, tegen een gereduceerd tarief, van de betaalde services van een datingsite gebruik kunt maken.