Volledig gratis datingsite

Helaas zijn niet alle datingsites volledig gratis, dat zal je zeker al gemerkt hebben in jouw zoektocht. Dat is deze reden waarom wij op deze website een lijst gemaakt hebben waar je helemaal kosteloos een account kan maken op een datingsite. Uit deze reviews hebben de we een top 3 opgemaakt op basis van verschillende categorieën.

Top 3 gratis datingsites

Nr Datingsite Segment Schrijf je gratis in
1 Parship Nummer één in het segment:
Populair voor iedereen!
Gratis inschrijven
2 Ondeugend-daten Nummer één in het segment:
Intiem contact
Gratis inschrijven
3 50plusmatch Nummer één in het segment:
Senioren
Gratis inschrijven

-> Bekijk hier onze top 10 datingsites uit alle segmenten

Natuurlijk zijn er nog veel meer datingsites te vinden op het wereldwijde web. Helaas is niet elke datingsite even betrouwbaar. Wij vermelden enkel websites die uitvoerig getest zijn door ons eMagnet-team.

Welke functies hebben deze datingsites?

Gratis datingsites

Datingsite functies

Er zijn heel wat functies en opties waar je gebruik van kan maken. Soms kan je het zo ver niet bedenken of het is aanwezig. Het versturen van berichtjes naar andere leden is uiteraard één van de populairste functies en worden ook het vaakst gebruikt. Het is heel eenvoudig om andere mensen te contacteren door het sturen van een leuk berichtje. De drempel is heel laag en leden die actief zijn op een datingsite vinden het super leuk om berichtjes te ontvangen. Overige opties zijn bijvoorbeeld:

  • Wie heeft mijn profiel bezocht: het is leuk om te weten welke leden interesse hebben in jouw profiel. Daarom hebben vele datingsites deze optie zodat je op de hoogte blijft wie jouw profiel bezocht heeft. Hou deze pagina goed in de gaten en vergeet zeker geen berichtje te sturen naar al deze mensen. Stuur bijvoorbeeld “Leuke dat je mijn profiel bezocht hebt. Jouw profiel ziet er ook heel leuk uit!”. Voor je het weet is je eerste conversatie begonnen!
  • Suggesties: sommige datingsites hebben een wetenschappelijke test ontwikkeld die werkt op basis van grote en verschillende algoritmes. Deze algoritmes gaan opzoek naar matches die overeenstemmen met jouw ingevulde gegevens. Op deze pagina krijg je dan een overzicht van actieve leden die gelijkaardige interesses hebben of blijkbaar het zelfde denken als jij.
  • Chatten: een functie dat op zo goed als elke datingsite aanwezig is – is de publieke chatfunctie. Zo stuur je snel en simpel een berichtje naar alle leden die online zijn.
  • Favorieten: dit klinkt misschien raar maar op een website waarop je kan daten zitten vaak tienduizenden leden. Vaak zal je het overzicht verliezen dus is het handig om bepaalde profielen in je “favorieten” te plaatsen. Zo kan je altijd terugblikken op de profielen waarin jij interesse had.
  • Persoonlijkheidstest: Verschillende sites bieden een leuke persoonlijkheidstest aan, deze helpt je met het zoeken van een perfecte match. Ook kan je dit gebruiken om jezelf beter te leren kennen wat natuurlijk ook helpt bij het vinden van de ideale date.

Verhouding tussen gratis en betalende datingsites?

Op heel wat datingsites is het niet mogelijk om een gratis account aan te maken. Bij maar liefst 55% van de Vlaamse datingsites moet je een betalend account afnemen. 45% van deze lijst bied een gratis lidmaatschap aan.

Betalend45%
Gratis55%

Daarom dat wij iedereen meegeven om eerst eens een testje te wagen met een gratis account. Het is niet  nodig om geld te investeren in je lidmaatschap voor je weet wat de opties zijn.

Plaats een reactie