Datingsites voor mindervaliden

gehandicapten

Mensen die minder valide zijn, ofwel mensen met een beperking, kunnen in bepaalde gevallen minder contacten onderhouden op sociaal gebied. Vaak worden deze mensen sociaalarm als direct gevolg van hun beperking of omdat zij zich hiervoor schamen. De kans dat singles die mindervalide zijn de liefde van hun leven zullen ontmoeten zal daardoor dikwijls een flink stuk kleiner worden.

Vooroordelen

Een probleem waar een heleboel mindervaliden mee te maken hebben zijn vooroordelen. Zo wordt er bijvoorbeeld gedacht dat mensen met een beperking:

  • altijd extra verzorging nodig hebben,
  • niet voor zichzelf kunnen zorgen,
  • niet voor zichzelf op kunnen komen,
  • zelf geen beslissingen kunnen nemen of kunnen antwoorden.

Gelukkig is dit in een groot deel van de gevallen helemaal niet waar en weten mindervaliden zich behoorlijk goed, eventueel met één of meerdere hulpmiddelen, zelf te redden. Een date met een mindervalide betekent dus niet automatisch dat je deze single overal mee moet helpen.

Online dating kan uitkomst bieden

Steeds meer mindervalide singles hebben de laatste jaren echter hun toevlucht gezocht tot diverse datingsites. Online dating is voor veel singles uit deze doelgroep namelijk een zeer veilige en anonieme manier om interessante mensen te leren kennen en op die manier nieuwe vriendschappen te sluiten of zelfs een vaste relatie aan te gaan.

Naast allerlei algemene datingsites zijn er ook websites in het leven geroepen die speciaal bedoeld zijn om mindervaliden aan een date te helpen. Voor sommige singles met een beperking is het echter niet aantrekkelijk om zich juist op dergelijke doelgroepgerichte datingsites in te schrijven. Voor hun gevoel plaatsen zij zichzelf hierdoor direct in een bepaald kader en stellen ze hun beperking boven hun persoonlijkheid.

Betrouwbare datingsites waar mindervaliden zich kunnen inschrijven

Niet iedere mindervalide is hetzelfde en dat geldt ook voor datingsites. Er zijn in ons land datingsites in allerlei soorten en maten actief.  Het is dus altijd zaak om eerst uit te vinden welke datingsites betrouwbaar zijn en welke daarvan het meest bij je wensen en voorkeuren past.

Algemene datingsites

Een aantal betrouwbare datingsites in België, waar iedere single vanaf 18 jaar zich in kan schrijven vind je onder andere op onze dating vergelijk pagina!

Online dating geeft meer vrijheid

Op het moment dat je, als mindervalide single, online op zoek wilt gaan naar een date dan weet je meestal wel wat je wensen en voorkeuren zijn. In de regel heb je je al een beeld gevormd van de dingen die je met je toekomstige partner wilt gaan ondernemen en wat je van hem, of haar verwacht. Soms zelfs heb je specifieke voorkeuren als het gaat om het uiterlijk, de interesses of de woonplaats.

Tijdens je inschrijving bij één van de bovenstaande datingsites weet je zeker dat je dergelijke verwachtingen en voorkeuren in je persoonlijk profiel aan kunt geven. Hierdoor zal namelijk het vinden van een geschikte date een stuk eenvoudiger, en de kans van slagen aanzienlijk groter, worden. Het inschrijven bij de meeste datingsites verloopt overigens stapsgewijs en is over het algemeen zeker geen beperkende factor.

Het is echter wel aan te raden om geen geheim te maken van je beperking als je contact serieus begint te worden. Hierdoor loop je weliswaar de kans dat iemand je niet meer ziet zitten maar dan weet je ook meteen dat deze persoon geen geschikte partner voor je zou zijn geweest. Indien je te lang wacht met het bespreekbaar maken van je beperking dan kan een potentiële date zich misschien gepasseerd voelen en alsnog afhaken. Door op een tactische manier aan te geven dat je mindervalide bent en daarbij de nadruk te leggen op de dingen waar je nog wel toe in staat bent kom je meestal al een behoorlijk eind.