Alleenstaande papas Ervaringen

papas

Veel vrouwenharten smelten als ze een man achter een kinderwagen zien lopen of een kindje liefdevol in hun armen houden. Toch wil dit niet er definitie zeggen dat een alleenstaande vader ook snel een leuke date zal scoren. Sommige vrouwen vinden het namelijk opeens minder schattig als een date een alleenstaande vader blijkt te zijn.

Aleenstaande-papas een speciale datingsite

Schermafbeelding 2014-12-04 om 20.50.57

Alleenstaande papa’s

Om alleenstaande vaders een veilige plek te bieden om te daten zijn er echter datingsites in het leven geroepen zoals Alleenstaande-papas. Deze datingsite biedt alleenstaande papas de kans om op zoek te gaan naar een leuke date, of zelfs naar een nieuwe liefde, zonder de kans dat zij worden afgewezen op hun alleenstaande ouderschap.

Om de kans van slagen te vergroten werkt Alleenstaande-papas nauw samen met een andere datingsite, namelijk met Alleenstaande-mamas. De leden van deze datingsite zijn alleenstaande moeder of vrouwen die er geen moeite mee hebben om te daten met een alleenstaande vader. Wanneer je je hebt ingeschreven bij Alleenstaande-papas loop je dus geen risico om afgewezen te worden omdat je een papa bent.

Online daten is kinderlijk eenvoudig

Als alleenstaande vader kun je je in een aantal simpele stappen inschrijven bij Alleenstaande-papas.

 • Je maakt een persoonlijk profiel aan, net eventueel één of meerdere foto’s, met daarin bijvoorbeeld:
  • enkele persoonlijke gegevens zoals je leeftijd,
  • je looks (je lengte, de kleur van je ogen en je haar)
  • je beroep of opleiding,
  • je hobby’s en interesses,
  • summiere informatie over je kinderen,
  • je voorkeuren en verwachtingen van een date.
 • Alleenstaande-papas stuurt je een bevestingsmail met daarin een link waarmee je je profiel kunt activeren.
 • Nadat je je hebt ingelogd op de datingsite Alleenstaande-papas kan de zoektocht naar een leuke date beginnen. Dit kun je op verschillende manieren doen:
  • Je wacht totdat een ander lid op jouw profiel reageert.
  • Je neemt het heft in eigen handen en gaat de profielen van andere singles bekijken.
 • Op het ogenblik dat een profiel je aanspreekt dan kun je een eerste contact leggen. Dit kan door een persoonlijk bericht naar deze dame te sturen of door een reactie op haar achter te laten.

Uitwisseling van berichten

Nadat je een eerste contact hebt gelegd, of hebt gereageerd op een bericht van een ander lid, kan er een uitwisseling plaats gaan vinden van berichten. Op die manier kun je geleidelijk wat meer over jezelf vertellen maar ook over de ander te weten komen. Om je privacy niet in gevaar te brengen dien je echter wel voorzichtig te zijn met het verstrekken van persoonlijke informatie zoals je adres, je e-mailadres en je telefoonnummer. Pas wanneer je een goed gevoel hebt bij een bepaald contact kun je haar vragen of je haar mag mailen of bellen.

Een eerste afspraakje

Na verloop van tijd kan een uitwisseling van berichten ervoor zorgen dat je iemand in levenden lijve wilt leren kennen. Overhaast dit echter niet en organiseer alleen een eerste date als zowel jij als je date hieraan toe zijn.

De beste plaats voor een eerste afspraakje is een openbare gelegenheid waar je weliswaar rustig met elkaar kunt praten maar waar ook andere mensen aanwezig zijn. Je kunt hierbij onder andere denken aan een uitgaansgelegenheid, een dierentuin of een museum. Voor een eerste afspraakje is het zeker niet aan te raden om je kind(eren) mee te nemen of je date bij je thuis uit te nodigen.

Kennismaken met je kroost

Als de vlam is overgeslagen is het tijd genoeg om je nieuwe lief bij je kinderen te introduceren. Doe dit echter rustig aan en het liefst niet bij je thuis. Beter laat je een dergelijke kennismaking plaatsvinden op een “neutraal terrein” zoals een speeltuin of een park. Op die manier voorkom je namelijk dat je kroost je nieuwe vlam gaat zien als een indringster in hun vertrouwde leventje of als een concurrente van hun mama.

Niet in alle gevallen zullen kinderen staan te springen als hun papa met een nieuwe liefde aankomt. Door hen rustig de tijd te geven om aan haar te wennen maak je de meeste kans dat zij haar toch gaan accepteren in hun leven. Overhaast dus niet, dwing je kinderen niet tot een contact met haar hoe graag je dit ook zou willen en maak zeker geen vergelijking met hun moeder. Dit werkt immers averechts.