Alleenstaande mamas Ervaringen

mamas

Een alleenstaande moeder heeft het in sommige gevallen zeker niet gemakkelijk. Door de zorg voor haar kind, of zelfs kinderen, heeft zij meestal namelijk minder tijd voor zichzelf. Een avondje op stap met vriendinnen zit er dan meestal ook niet meer in. Als alleenstaande moeder moet je namelijk niet alleen een oppas regelen maar er ook voor zorgen dat je de volgende ochtend niet met een flinke kater zit. Je kunt immers niet van je kind verlangen dat het je die dag met rust laat en voor zichzelf zorgt.

Online daten is een goede oplossing

Schermafbeelding 2014-12-04 om 20.45.27

Alleenstaande mama’s ervaringen

Om, als alleenstaande mama, niet in een sociaal isolement te belanden, kan het wereld wijde web vaak een uitkomst zijn. Langs deze weg kun je namelijk niet alleen contacten onderhouden met familie en vrienden maar ook nieuwe contacten leggen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe mensen, en zelfs een leuke date of nieuwe liefde, leren kennen door je in te schrijven bij een datingsite.

Je kunt in ons land kiezen uit een erg breed scala aan datingsites. De ene site is bedoeld voor elke single van achttien jaar of ouder, zoals Be2.be, Relatieplanet en Parhip, terwijl de andere zich toe heeft gelegd op een speciale doelgroep zoals alleenstaande ouders. De datingsite Alleenstaande-mamas behoort tot deze laatste categorie en biedt alleenstaande moeder een veilige omgeving om online te daten.

Om de kans van slagen te vergroten werkt de datingsite Alleenstaande-mamas nauw samen met de site Alleenstaande-papas. Op beide sites kunnen singles zich inschrijven die zelf kinderen hebben of die er geen bezwaar tegen hebben als een date een alleenstaande ouder is. Je hoeft je dus, in tegenstelling tot bij een algemene datingsite, geen zorgen meer te maken dat je zult worden afgewezen vanwege het feit dat je een alleenstaande moeder bent.

Daten als het jou uitkomt

Een ander voordeel van online daten bij Alleenstaande-mamas is dat je je zoektocht naar een leuke date op elke moment van de dag kunt starten. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je in te schrijven en een persoonlijk profiel aan te maken. Andere leden van de beide datingsites kunnen je profiel lezen en hierop reageren.

Nadat je je persoonlijke profiel hebt geactiveerd, door middel van een simpele muisklik op een link in de bevestigingsmail van Alleenstaande-mamas, kun je profielen van andere leden gaan bekijken. Zodra iemand je interesse heeft weten te wekken, kun je deze persoon een persoonlijk bericht sturen of een reactie plaatsen op zijn persoonlijke profiel. Op deze manier kan er een leuke uitwisseling van berichten ontstaan en kun je elkaar beter leren kennen.

Handige tips bij online dating

  • Als alleenstaande moeder is het erg verstandig om voorzichtig om te springen met je persoonlijke gegevens. Om die reden kun je beter een nickname gebruiken in plaats van je eigen naam. Ook is het af te raden om persoonlijke gegevens zoals je adres, je telefoonnummer of je e-mailde op je profiel te vermelden.
  • Wanneer je op een onbehoorlijke manier wordt benaderd, je je in je eer voelt aangetast of je op welke andere manier dan ook niet prettig voelt bij een bepaald contact dan dien je dit direct te verbreken. In ernstige gevallen is het zelfs aan te raden om melding te maken bij de klantenservice van Alleenstaande-mamas zodat er actie kan worden ondernomen tegen het lid dat zich onbehoorlijk heeft gedragen.
  • Op het moment dat je een leuke date hebt gevonden en er een klik lijkt te zijn dan kun je een eerst ontmoeting organiseren. Doe dit echter alleen als je er zelf aan toe bent en laat je niet dwingen.
  • Een eerste date organiseer je het beste op een (rustige) openbare plaats waarvan je weet dat er ook andere mensen aanwezig zullen zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een uitgaansgelegenheid, een museum of een dierentuin. Spreek echter nooit af op een afgelegen plaats of bij iemand thuis.
  • Tijdens je eerste date doe je er verstandig aan om je kind(eren) bij een oppas achter te laten. Pas wanneer er een serieuze relatie is ontstaan, kun je je kroost voorzichtig kennis laten maken met je nieuwe lief. Ook deze ontmoeting kun je het beste plaats laten vinden op “neutraal terrein” bijvoorbeeld in een speeltuin of een pretpark. Je kind zal dan namelijk niet de indruk hebben dat je nieuwe lief een soort indringer is in zijn of haar vertrouwde leventje.